Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

ABB snabbladdar MAN:s elbussar

MAN samarbetar med ABB om utrustning för snabbladdning av sina kommande elbussar. Foto: Ulo Maasing.

MAN samarbetar med ABB om utrustning för snabbladdning av sina kommande elbussar. Foto: Ulo Maasing.

Nästa år ska MAN inleda fälttester med elbussar och serieproduktion ska inledas 2019. Redan nu är det klart att det blir ABB ska leverera laddstationer för snabbladdning till MAN:s utvecklingsarbete. MAN visar på IAA-mässan i Hannover en prototyp av sin stadsbuss Lion´s City i eldriven version och med en laddstation från ABB.

MAN har också anslutit sig till den gemensamma standard för gränssnittet mellan buss och laddstation som ett antal europeiska elbusstillverkare har enats om. Bland dessa finns sedan tidigare Volvo, VDL, Solaris och Hybricon och andra, liksom flera tillverkare av laddutrustning och annan infrastruktur.

Syftet med den gemensamma standarden är att operatörer och trafikhuvudmän som vill satsa på elektrifierad busstrafik inte ska vara låst till en tillverkare utan kunna välja mellan ett antal konkurrerande leverantörer.

Taggat som: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)