Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Västanhede Trafik köper Forsbergs Buss

Bröderna Ken och Lars Forsberg har sålt Forsbergs Buss till Västanhede Trafik. Foto:Ulo Maasing.

Bröderna Ken och Lars Forsberg har sålt Forsbergs Buss till Västanhede Trafik. Foto:Ulo Maasing.

Västanhede Trafik,med huvudkontor i Avesta, har förvärvat samtliga aktier i Forsbergs Buss i Harbo, norr om Uppsala. Forsbergs kommer dock att fortsätta som företag och varumärke. Affären innebär bland annat att Västanhede Trafik kommer att få ett betydligt mer omfattande reseprogram än idag.

Säljare är bröderna Lars och Ken Forsberg. Det var på åttiotalet de båda bröderna blev bussföretagare. Då köpte de loss företaget från sin far som hade drivit det som ett renodlat bussföretag sedan 1956. Men företaget har anor från 1920-talet.

Till bussmagasinet.se säger Ken Forsberg att anledningen till att man valt att sälja Forsbergs Buss i grunden är åldersskäl.

– Både Lars och jag har nått mogen ålder. Jag har passerat 60 och Lars är fyra år yngre. Vi har inga arvingar som kan eller vill ta över och samtidigt har vi många bra medarbetare vars framtid vi vill värna om.

– Det vi är bra på och som vi räknar med att fortsätta att arbeta med är att producera resor, säger Ken Forsberg.

Forsbergs Buss har idag tio bussar, 14 heltidsanställda medarbetare och tretton medarbetare som inte arbetar heltid.

Västanhede Trafik är ett familjeföretag som grundades för nästan 60 år sedan av Elis Ramsell. Företaget är engagerat i samverkansbolaget Sambus och kör, förutom beställningstrafik och kortare resor även skoltrafik och linjetrafiken i Vansbro, Säter, Hedemora samt Avesta liksom en del av linjetrafiken i Norberg och Sala.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)