Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

E.ON laddar Malmös första elbussar

De tretton första elbussarna sätts i trafik i Malmö i december. Bild: Volvo Bussar.

Det blir E.ON som ska ladda Malmös tretton första elbussar som sätts i trafik i december. Bussarna ska trafikera linje 7 mellan Ön och Svågertorp i Malmö. Volvo levererar bussarna och Nobina är operatör.

E.ON levererar ett laddsystem till bussdepån på Bulltofta i Malmö. Dels byggs en laddstation där bussarna kan laddas vid depån, dels ska depåns elanslutning kompletteras för att täcka de utökade effektbehovet.

Installationsarbetena har påbörjats under juni och anläggningen kommer att vara driftsatt i början av november, så att de första bussarna kan laddas.

– Med satsningen på elbussar på linje 7 ska Nobina, tillsammans med Skånetrafiken och Malmö stad, ge Malmöborna bekvämare och hållbara resor. Här bygger vi på Nobina vidare på vår strategiska kunskap för helhetslösningar för elbussar. En viktig komponent i helheten är ett optimalt sätt att ladda bussarna vid depån, säger Sammy Johannesson, Projektledare Elbussimplementering, Nobina Sverige AB.

– Vi har sedan länge haft ett gott samarbete med Nobina och Skånetrafiken avseende leverans av biogas till stadsbussar, och vi tar nu nästa steg. Vi har sedan ett par år arbetat med laddsystem för bussar i Köpenhamn, säger Tore Harritshøj, chef för eMobility inom E.ON i Norden.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)