Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Viking kryssar till Almedalen

almedalen – kryssningsdestination i sommar för politikintresserade och andra. Foto: Viking Line.

Viking Line arrangerar i sommar kryssningar till Visby under Almedalsveckan. Totalt ordnar rederiet tre kryssningar med Viking Cinderella, anpassade för att kunna besöka Moderaternas, Liberalernas respektive Socialdemokraternas dagar. Tiderna är anpassade så att resenärerna kan lyssna på respektive partiledares tal innan det är dags att gå ombord efter en heldag på Gotland. Den som inte brinner för politik erbjuds ett antal upplevelsepaket i området.

Både på utresan från Stockholm och hemresan från Visby angörs Åland, vilket gör det möjligt för passagerarna att handla taxfree i båda riktningarna.

– Det här är första gången som Viking Line erbjuder skräddarsydda Almedalskryssningar. Såväl företag, organisationer som mindre grupper kan nu ta havsvägen från Stockholm till Visby. Även privatpersoner som är nyfikna på den populära Almedalsveckan eller som vill upptäcka Visby med omnejd är välkomna, säger Kenneth Gustavsson, marknadsdirektör Viking Line Skandinavien.

– Tillsammans med turismnäringen på Gotland har vi tagit fram upplevelsepaket både för barnfamiljer och andra Gotlandsnyfikna, såsom heldag i Kneippbyn, stadsvandring med guide inne i Visby eller guidad tur med panoramabuss kring Visby med omnejd. Det kommer också att finnas specialbussar som går direkt från Cinderellas hamnplats vid kaj 7 till Österport inne i Visby, säger Kenneth Gustavsson.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)