Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussföretagen: ”Bra satsning från regeringen”

Näringsminister Ibrahim Baylan(S) får beröm. Foto: Kristian Pohl, regeringskansliet.

”Ett bra initiativ från regeringen.” Det säger Sveriges Bussföretags branschchef Anna Grönlund med anledning av att näringsminister Ibrahim Baylan(S) på tisdagen i en debattartikel i Svenska Dagbladet aviserar en ny nationell strategi för besöksnäringen med målet att få fart på branschen.

Den svaga kronan och klimatdebatten är guld för besöksnäringen – men mycket potential är fortfarande outnyttjad. Det menar regeringen, som nu satsar 10 miljoner kronor och tar fram en ny nationell strategi för att då fart på branschen. Besöksnäringen behöver växa ännu mer, skriver Ibrahim Baylan.

– Det är ett mycket bra initiativ från regeringen, förhoppningsvis öppnar det nya möjligheter för turistbussen som många gånger är en förutsättning för att locka fler besökare till många destinationer runt om i Sverige, kommenterar Anna Grönlund, branschchef Sveriges Bussföretag regeringens utspel om en ny nationell strategi för en växande besöksnäring.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)