Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny sökmotor för resor i Skåne

Skånetrafiken och IT-företaget Addnodes dotterbolag Decerno utvecklar en helt ny sökmotor för resor. Bild: Skånetrafiken.

Det svenska IT-företaget Addnodes dotterbolag Decerno har skrivit avtal med Skånetrafiken om att utveckla dels en ny sökmotor för resor, dels en ny tjänsteplattform. Avtalet löper på fyra år med möjlighet till förlängning i två plus två år. Avtalsvärdet är 120 miljoner kronor.

Skånetrafikens sökmotor för resor blir en del av en större plattform för tjänster. Genom att utveckla denna nya plattform samlar Skånetrafiken all tillgänglig data och förpackar den i olika tjänster. Syftet är att göra den lätt åtkomlig för resenärerna via kanaler som app och webbsidor.

Samtidigt gör plattformen det smidigare för Skånetrafiken att göra informationen tillgänglig för alla som har nytta av den – inte minst andra aktörer som är intresserade av att skapa digitala tjänster för kollektivtrafiken.

– Den nya plattformen är navet mellan Skånetrafikens mer interna system och våra mer publika e-tjänster – system som måste kommunicera med varandra. Den nya plattformen som Decerno nu utvecklar säkerställer ett säkert och kostnadseffektivt informationsutbyte, säger Johan Frithiof-Karlberg, chef Digitalisering och IT på Skånetrafiken.

– Tack vare avtalet utvecklar Skånetrafiken tillsammans med Decerno dels en modern tjänsteplattform, dels en lika modern sökmotor för resor, säger Johan Frithiof-Karlberg.

– Via sökmotorn för resor sker vårt kanske viktigaste möte med kunden. Där hittar tiotusentals resenärer varje dag bästa sättet att ta sig mellanolikaplatser, men här finns även information kring hållplatser och pris.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)