Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt samarbete mellan europeiska busstillverkare

Turkiska Otokars fabrik i Saraya, sydsost om Istanbul, ska tillverka Iveco Bus´ modeller. Foto: Otokar.

Två stora europeiska busstillverkare inleder ett nytt samarbete. Det är Iveco Bus och den stora turkiska busstillverkaren Otokar som på tisdagen skrev avtal om tillverka bussar med Iveco Bus´ varumärke i Otokars fabrik i Sakarya, sydost om Istanbul.

Partnerskapet mellan de två företagen omfattar befintliga modeller hos Iveco Bus´ för internationell distribution, liksom tillverkning av en modell som är konstruerad med sikte på marknaderna i Östeuropa, Afrika, Mellanöstern och Asien.

Bussarna kommer att utrustas med motorer från FPT Industrial, ett företag inom CNH Industrial där även Iveco Bus ingår.

Parterna räknar med att komma igång med produktionen under nästa år.

Enligt ett pressmeddelande från CNH Industrial syftar Iveco Bus med det nya samarbetet till att öka sin tillverkningskapacitet, samtidigt som man lovar att fortsätta verksamheten vid sina nuvarande fabriker där både dagens och framtida modeller ska konstrueras och tillverkas.

Samarbetet innebär inte heller att Otokar ska avveckla sin egen bussproduktion.

– Genom att använda våra befintliga anläggningar för tillverkning av Ivecos bussmodeller gör att fabriken kan drivas ännu mer effektivt. Samtidigt som vi kommer att fortsätta att tillverka våra bussar och expandera globalt ser vi det här samarbetsavtalet som ett mycket viktigt och strategiskt första steg i ett långvarigt samarbete, säger Serdar Görgüç, vd för Otokar.

Taggat som: ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)