Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussfria söndagar i Örnsköldsvik

Ska stå stilla på söndagar i Örnsköldsvik. Foto: Örnsköldsviks kommun.

Kollektivtrafiken i Örnsköldsvik stänger på söndagar och delvis även kvällar. Det är dock inte en följd av covid-19-pandemin, utan av att busstrafiken i kommunen har varit underfinansierad en rad år. På tisdagen beslutade samhällsbyggnads-nämnden i Örnsköldsvik att det är dags för nerskärningar i trafiken från mitten av december.

Trafiken skärs ner på samtliga busslinjer i kommunen. De sista två-tre kvällsturerna försvinner och söndagstrafiken dras in helt. Vad som ska ske med lördagstrafiken eller med de populära ungdomskorten är ännu inte bestämt.

De nerskärningar som kommunen nu har klubbat innebär en minskning av kostnaderna för kollektivtrafiken i Örnsköldsvik med 5,8 miljoner kronor. Men mer indragningar torde komma. Kommunen måste spara femton miljoner på kollektivtrafiken.

Share Dela

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)