Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler överklagar SL:s miljardupphandling

Förvaltningsrätten i Stockholm har fått ta emot flera överklaganden på SL:s senaste upphandling. Foto: Ulo Maasing.

Både Nobina och Keolis överklagar också SL:s stora upphandling av busstrafiken i norra Storstockholm och trafiken på Roslagsbanan. Som vi tidigare rapporterat (klicka här) har även Arriva överklagat upphandlingen som gäller kollektivtrafik för närmare tretton miljarder kronor. Den 12 maj beslutade trafiknämnden i Region Stockholm att tilldela Transdev all den trafik som upphandlingen omfattade.

– Det är inte ofta vi väljer att överklaga, men detta är stora kontrakt och viktiga upphandlingar, där vi finner att det finns skäl att få ett antal frågor prövade. I sak handlar det om två ganska grundläggande principer som rör transparens och likabehandling, kommenterar Nobinas kommunikationsdirektör David Erixon.

Även Keolis har hos förvaltningsrätten i Stockholm begärt överprövning av upphandlingen.

– Vi har granskat upphandlingen och beslutsunderlagen och ser att upphandlingen har sådana brister att vi har valt att ta detta steg, uppger Keolis´ kommunikationsdirektör Karin Nilsson Malmén för bussmagasinet.se.

Share Dela

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)