Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stor transportkonferens blir digital

Transportforum i Linköping i januari brukar varje år samla 1500 – 2000 deltagare. Nästa års upplaga blir dock digital. Foto: Ulo Maasing.

Covid-19-pandemin fortsätter att påverka mässor och konferenser inom transportsektorn. Den årliga, stora konferensen Transportforum i Linköping ställer om från en fysisk konferens till en digital. Transportforum arrangeras av VTI (Statens Väg- och Transport-forskningsinstitut) och har hållits i januari varje år sedan 1984. Konferensen är den största i sitt slag i Norden och brukar samla 1 500 – 2 000 deltagare från hela transportsektorn.

Årets Transportforum omfattade 90 sessioner med totalt nära 350 presentationer, men med tanke på den osäkerhet som råder kring covid-19 har arrangörerna beslutat att försöka forma om Transportforum 2021 från en fysisk konferens i Linköping till en digital konferens.

Enligt arrangörerna är det ännu inte klart hur konferensen kommer att se ut och hur många dagar den kommer att bestå av. Ursprunglign var den planerad att äga rum den 13 – 14 januari.

Många av seminarierna och presentationerna på Transportforum brukar beröra buss- och kollektivtrafik.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)