Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Största Yutongleveransen i Norden

Keolis i Bergen, Norge, har tagit emot de första 29 av 102 elbussar från kinesiska Yutong. Bild: Keolis.

Den kinesiska busstillverkaren Yutong har nu inlett sin hittills största leverans i de nordiska länderna. I veckan kom de första 29 av totalt 102 elbussar från Yutong med fartyg till norska Bergen. Där ska de senare i år sättas i trafik av Keolis på uppdrag av trafikhuvudmannen Skyss.

Samtliga elbussar från Yutong ska vara levererade innan slutet av september. Totalt omfattar leveransen 88 12-metersbussar och fjorton 15-metersbussar. Enligt Keolis klarar bussarna mellan sju och tio timmar i trafik på en laddning, beroende på trafikförhållanden, topografi mm.

Vid leveransen kommer bussarna tillfälligt att ställas upp på en parkeringsplats i Bergen och senare föras över till en depå i Mannsverk i staden. Depån är fortfarande under byggnad, bland annat installeras laddinfrastruktur. Den ska vara klar i början av november.

Förutom de 102 batteribussarna från Yutong sätter Keolis i Bergen in tio nya trådbussar från Solaris samt 26 Volvobussar som körs på HVO.

Det var i juni i fjol som Keolis tilldelades det 9,5-åriga trafikavtalet i Bergen.

Yutong har levererat elbussar till samtliga nordiska länder utom Sverige.

Taggat som: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)