Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skåne först med miljömärkta serviceresor

Skånetrafiken är först i landet med miljömärkta serviceresor. Foto: Skånetrafiken.

Skånetrafiken är den 1 juli först i landet med miljömärkta serviceresor. Detta sedan Skånetrafikens serviceresor har fått Naturskyddsföreningens miljömärkning Bra Miljöval, vilket förutsätter att serviceresorna uppfyller Naturskyddsföreningens kriterier för bland annat minskad klimatpåverkan.

– Att vi får licens och miljömärkning av Bra Miljöval på våra serviceresor som drivs på biogas och förnybar el är ett kvitto på att hårt arbete lönar sig. Vi är extra stolta över att vara först i Sverige med miljömärkningen och att vi ligger i framkant med hållbarhetsutvecklingen. Alla måste ta ansvar i miljöfrågan och vi behöver öka takten, säger Maria Nyman, trafikdirektör på Skånetrafiken.

Märkningen ställer höga krav på resornas miljöavtryck, men även på kontroller i hela leverantörsledet och att tillverkningsprocessen granskas.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)