Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvo överväger elbussproduktion i Mexiko

I år ska totalt elva elbussar från Volvo sättas i trafik i Mexico City. Nu överväger Volvo Bussar att starta elbussproduktion i Mexiko. Foto: Volvo Bussar.

Volvo Bussar överväger att starta produktion av elbussar i sin anläggning i Tultitlán i Mexiko. Det rapporterar den sydamerikanska facktidningen Colombiabus. Sedan i våras testas Volvo 7900 Electric på en av linjerna i Mexico Citys Metrobússystem. Idag domineras elbussmarknaden i Latinamerika av de kinesiska busstillverkarna BYD och Yutong.

Volvo Bussar har haft bussproduktion i Mexiko sedan drygt tjugo år, både för den mexikanska marknaden men också för export till andra länder i Latinamerika liksom till USA.

I våras (klicka här) anlände en första elbuss till Mexico City för tester på linje 4 i stadens Metrobússystem och ytterligare tio Volvo 7900 Electric ska sättas in på linjen under året. Samtliga kommer från Volvos bussfabrik i Wroclaw, Polen. Men nu överväger Volvo att börja produktion av elbussar i sin fabrik i Tultitlán, vilket skulle pressa kostnaderna för bussarna avsevärt.

– Precis som vi har tillverkat och tillverkar andra bussar i Mexiko är vi intresserade av att tillverka och utveckla den här bussen i Mexiko, säger Carlos Acosta, affärschef för Volvo Bussar Mexiko, till Colombiabus.

Den första 7900 Electric som Volvo i våras levererade till Mexico City har klarat sexton timmars trafik på en laddning och Volvo Bussar diskuterar nu med de lokala myndigheterna om att leverera elbussar till den framtida linje 8 i Metrobússystemet. Linjen ska ha en längd av 46 kilometer och mer än en kvarts miljon resenärer om dagen. 260 bussar krävs för trafiken.

Taggat som: , , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)