Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Info om säker bussresa ska locka åter resenärer

Den tyska bussbranschens organistion BDO har tagit fram en lättläst och lockande broschyr om hur säker turistbussen är när det gäller infektionsspridning.

Över hela Europa har covid-19-pandemin slagit hårt mot turist- och beställningstrafiken med buss. På flera håll arbetar branschen nu hårt med att vinna tillbaka resenärerna. Ett intressant exempel på det arbetet är en ny broschyr från den tyska bussbranschens organisation BDO, broderorganisation till Sveriges Bussföretag. Där visar man på branschens säkerhetsarbete för att skydda resenärerna mot infektioner.

Här kan ni vara säkra – Hier können Si sich sicher sein – är titeln på broschyren där resenärerna får en både omfattande och tydlig information om de åtgärder som bussföretagen vidtar för att göra resan så trygg och säker som möjligt. Broschyren bjuder på korta fakta och rikligt med bilder som ska stimulera reslusten.

Bland annat förklarar BDO i broschyren hur luften i en modern turistbuss med högklassig luftkonditionering och ventilation byts ut inom en minut – i ett flygplan tar det fyra och en halv minut och i ett tåg sju minuter. Snabbt luftutbyte minskar halten av aerosoler (och därmed smittorisken) avsevärt.

Dessutom, framhålls det i broschyren, sugs den gamla luften ut vid bussgolvet medan frisk luft förs in uppifrån. Det gör att resenärerna utsätts för ännu mindre smittorisk.

Broschyren konstaterar att moderna filtersystem avlägsnar 99 procent av partiklarna i luften.

Där framhålls också de omfattande hygienkoncept som bussföretagen tillämpar för att skydda sina resenärer, från kontaktuppgifter till resenärerna till hur på- och avstigning organiseras, hur städrutinerna har ökats ut och hur en del inredningsdetaljer regelbundet desinficeras.

Klicka här för att ladda ner broschyren som är på tyska.

Share Dela

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)