Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nydesignat nav för bussar och spårvagnar

Nordstan i Göteborg har fått en helt ny design. Hållplatsen är ett viktigt nav för kollektivtrafiken i Göteborg. Illustration: Abako Arkitektkontor AB.

När kollektivtrafiken i Sverige skiftar tidtabell den 16 augusti öppnar också ett helt nydesignat nav för kollektivtrafiken i Göteborg. Det är den nya hållplatsen Nordstan. Västtrafiks målsättning är att resenärerna där ska ha lätt att hitta rätt och samtidigt känna sig både bekväma och trygga med bra belysning och ordentliga väderskydd – det sistnämnda särskilt viktigt i en stad som Göteborg.

Nordstan är en av de största hållplatserna i centrala Göteborg. Under året har hållplatsen byggts om och sedan maj har den varit stängd i båda riktningar. Den 16 augusti öppnar den åter för trafik

– Området runt Centralstationen är i utveckling och det här är ett steg mot framtidens kollektivtrafik. Vi vill att byten vid stora knutpunkter ska gå enkelt och smidigt. Den nya designen är skapad för att resenärer snabbt ska kunna hitta rätt och känna sig trygga under sitt byte, säger Martin Giöbel, avdelningschef för strategisk planering på Västtrafik.

På hållplatsen möts resenärerna av tydlig skyltning och de långa skärmtaken som sträcker sig över hela hållplatsen ger bra skydd från regn. Platsen har utformats med god belysning och många glaspartier för att skapa en trygg och trivsam miljö. Designen är skapad av Abako Arkitektkontor AB. Västra Götalandsregionens fastighetsförvaltning, Västfastigheter bygger och förvaltar Västtrafiks hållplatser och resecentrum.

Den konstnärliga gestaltningen består av tre verk skapade av konstnären Annika Ström. De textbaserade verken är placerade på hållplatsens tak och har en koppling till resande, tid och plats.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)