Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Vann upphandling för kollektivtrafiken i Örebro län

Hogia har vunnit en upphandling av informationssystem för kollektivtrafiken i Region Örebro län. Foto: Region Örebro län.

Det svenska IT-företaget Hogia har vunnit en upphandling som Region Örebro län har genomfört och som innebär att Hogia ska leverera en central plattform som ska integrera alla informationssystem inom kollektivtrafiken i regionen. Hogias IT-plattform blir navet för all trafikinformation. Dessutom skapas en större flexibilitet genom att befintliga, angränsande system hos Region Örebro Län kan anslutas till plattformen, och nya system kan läggas till i den takt verksamheten utvecklas, utan att regionen är låst till en viss leverantör.

– Den här upphandlingen är ett viktigt steg mot Örebroregionens mål om att ha Sveriges mest nöjda kollektivtrafikresenärer år 2025. Med en central integrationsplattform på plats kommer vi att kunna utveckla och förbättra servicen till resenärerna på ett flexibelt och kostnadseffektivt sätt, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef för Region Örebro län.

Hogias plattform PubTrans integrerar regionens system för trafikinformation och samlar alla kollektivtrafikdata i plattformen. Sedan gör systemet en mängd kontroller och rimlighetsbedömningar av all data innan den behandlas och levereras till anslutna delsystem i form av tidtabeller och information om avvikelser. Det kan vara sådant som inställda turer och stängda hållplatser.Systemet gör det också möjligt med prognoser för kommande turer.

Eftersom all kollektivtrafikdata är samlad i ett centralt system blir det också enklare att leverera den till Samtrafiken som har till uppgift att samordna hela Sveriges kollektivtrafikdata och göra den tillgänglig för resenärer.

– Tidigare i år vann vi en upphandling med grannregionen Västmanland. Vi ser många fördelar med att vara närvarande i båda regionerna, då vi kan dra nytta av varandras kunskaper och lärdomar för att göra kollektivtrafikresandet ännu mer attraktivt, säger Linda Ekdahl, bolagschef för Hogia Public Transport Systems.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)