Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Allt i ett för Keolis från Scania

Scania levererar 58 biogasbussar samt service och reparationer i depå till Keolius i Uppsala. Foto: Scania.

Scania ska leverera en paketlösning med 58 biogasbussar, reparationer och service till Keolis i Uppsala. I juni har Keolis trafikstart för sitt nya uppdrag att köra regiontrafik för UL i Region Uppsala. 49 av bussarna kommer att gå i den vanliga regiontrafiken medan nio av bussarna utrustas särskilt för trafiken mellan Uppsala och Arlanda flygplats.

De 58 bussarna är den nya generationen Scania Citywide LE 14,8 meter med Euro 6E-certifierade 340 hk-gasmotorer i kombination med Scania Opticruise. Detta är den andra stora leveransen i Sverige av den nya generationen Scania Citywide regionbussar.

Bussarna för Arlandatrafiken är i det närmaste desamma men flygbussarna har färre sittplatser för att även rymma bagagehyllor för stora väskor.

– Med den nya generationen klass 2-biogasbussar från Scania med tillhörande service- och reparationsavtal är vi helt säkra att resenärerna i Uppland kommer att välkomna dessa fordon. Resenärerna och Keolis uppskattar energieffektiva och tillförlitliga lösningar som vi har funnit i vårt val av Scania fordon, säger Karl Orton, Fleet Director för Keolis i Sverige.

Nio av bussarna är särskilt utrustade för trafiken mellan Arlanda och Uppsala. Foto: Scania.

– Vi är naturligtvis mycket glada och stolta över att ha fått Keolis förtroende att leverera den nya generationen skräddarsydda bussar med förbättrade funktioner som ger ännu bättre driftsekonomi. Dessutom har vi slutit ett heltäckande service- och reparationsavtal i Keolis bussdepå. I nära samarbete med operatören kommer vi att varje dag att leverera tillgänglighet med Scanias personal på plats i depån, säger Mikael Arhusiander, Key Account Manager, Scania Sverige.

Detta är den andra bussaffären på kort tid för Scania Sverige som även omfattar depåtjänster. Sedan december 2021 har Scania svarat för service och reparation på uppdrag av Bergkvarabuss i Strängnäsområdet (klicka här).

Scania har även sedan tidigare liknande avtal med till exempel Flexbuss i Oskarshamn och Vy Buss i Östersund.

Bussarna är utrustade med Scanias gasmotorer och Opticruise växellådor.

– Att UL fortsatt ser biogas är ett viktigt drivmedelsalternativ många år framöver är väldigt positivt. Scania kommer fortsätta utveckla gasfordon för såväl komprimerad som flytande biogas och vara branschledande när det gäller klimatsmarta fordon, framhåller bussförsäljningsdirektör Henrik Eng, Scania Sverige.

Taggat som: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)