Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kammarrätten nekar Bergkvarabuss om Gotland

Kammarrätten i Stockholm nekar Bergkvarabuss prövningstillstånd om upphandlingen av den gotländska busstrafiken. Foto: Ulo Maasing.

Kammarrätten i Stockholm säger nej till att ta upp den senaste upphandlingen av busstrafiken på Gotland till prövning. Därmed tyder det mesta på att Bergkvarabuss definitivt förlorar trafiken till Bivab (Buss i Väst) som i november tilldelades trafiken av Region Gotland. Trafiken kommer att köras av Gotlandsbuss AB.

Sammanlagt fem företag lämnade anbud på trafiken. Bivabs bud för det tioåriga avtalet var cirka 37 miljoner kronor lägre än det näst lägsta anbudet, totalt cirka 975 miljoner kronor (klicka här). Upphandlingen gällde både den allmänna och den särskilda kollektivtrafiken på Gotland under perioden 2021 – 2033.

Upphandlingen överklagades av Bergkvarabuss, men förvaltningsrätten i Stockholm avvisade i en dom i början av maj (klicka här) företagets begäran om överprövning av tilldelningsbeslutet. I praktiken innebar det att regionens tilldelningsbeslut stod fast.

Bergkvarabuss var dock missnöjt med förvaltningsrättens ställningstagande och begärde prövningstillstånd hos kammarrätten i Stockholm. Men nu är det klart att kammarrätten inte beviljar Bergkvarabuss prövningstillstånd och tar upp målet. Det innebär att förvaltningsrättens beslut står fast.

I sin dom skriver kammarrätten att domstolen ”har gått igenom allt material som finns i målet och kommit fram till att prövningstillstånd inte ska meddelas.

Bergkvarabuss har tre veckor på sig om man vill överklaga beslutet.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)