Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Halländska bussföretag går samman

Veinge Buss köper ett annat halländskt bussföretag, LK Buss. Foto: Veinge Buss.

Två halländska bussföretag blir ett i och med att Veinge Busstrafik från Veinge förvärvar Laholmsföretaget LK Buss. Affären blev klar den 1 augusti och innebär att Veinge Buss köper samtliga aktier i LK Buss. Till Hallandsposten uppger Kent Turesson, ägare till LK Buss, att man har diskuterat affären en längre tid.

– Vi har samarbetat mycket under åren, inte minst under toppar då vi har hjälpt varandra med både fordon och förare. Det här kändes som en väldigt bra idé, säger Kent Turesson till tidningen.

Affären blev klar den 1 augusti och innebär att LK Buss lämnar sin nuvarande depå och flyttar in i Veinge Busstrafiks nya anläggning i Veinge.

Såväl LK Buss som Veinge Busstrafik kör idag linjetrafik och skolskjutsar på uppdrag av Hallandstrafiken och med avtal som löper till 2030. Båda företagen har också beställningstrafik. LK Buss kör även godstransporter med budbil.

LK Buss grundades 1983 och Veinge Busstrafik redan 1927. Efter sammanslagningen har företaget en fordonsflotta på 30 bussar och en medarbetarstab på omkring 50 förare.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)