Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Jonas Kempe ny chef för Connect Bus Sverige

Jonas Kempe blir ny vd för Connect Bus Sverige. Foto: Ulo Maasing.

Till ny vd för Connect Bus Sverige har utsetts Jonas Kempe. Han kommer närmast från egen konsultverksamhet, men har tidigare bland annat varit vice vd och marknadsdirektör för Nobina Sverige och även arbetat drygt fem år inom Scanias bussverksamhet. Jonas Kempe tillträder som vd för Connect Bus Sverige den 1 februari.

Jonas Kempe tar över på vd-posten after Irene Svänson.

– Det känns mycket hedrande att få förtroendet att förvalta och utveckla bolagets svenska verksamhet. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med alla medarbetare inom Connect Bus leverera en riktigt bra kollektivtrafik till både kunder och uppdragsgivare. Det ska också bli mycketstimulerande att få bidra till utvecklingen av framtidens kollektivtrafik där Connect Bus har högaambitioner att göra skillnad, säger Jonas Kempe om sin nya befattning.

-Vi är väldigt glada över att välkomna Jonas Kempe till att leda vår svenska verksamhet. Han ska även att ingå i vår nordiska koncernledning där han kommer att bidra med sin gedigna kompetens och erfarenhet, säger Atle Rönning, Koncernchef.

-Vi ser fram emot att få med oss Jonas i vårt svenska team. Vi är i en expansiv fas i vår resa till att bli en ledande nordisk aktör med fokus på hållbarhet, digitalisering, nöjda kunder och medarbetare där Jonas har mycket att tillföra i sin nya roll, säger Christian Plyhm, CCO vid Connect Bus.

Connect Bus Sverige är en del av en nordisk busskoncern, som ägs av CBRE Investment Management.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)