Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler ska ta bussen utan att det kostar mer

Länstrafiken Kronoberg har fått i uppdrag att öka resandet utan att kostnaderna ökar. Foto: Ulo Maasing.

Länstrafiken Kronoberg ska öka resandet i kollektivtrafiken. Men det får inte öka Länstrafikens kostnader. Det är det uppdrag som Länstrafikens trafikchef Patrik Söderqvist har fått från politikerna i Region Kronoberg och som gör att Länstrafiken nu står inför den största förändringen på tio år, rapporterar Sveriges Radio P4 Kronoberg.

– Uppdraget är att öka intäkterna men inte kostnaderna, säger Patrik Söderqvist.

Länstrafiken Kronoberg brottas alltjämt med stora underskott, först orsakade av det kraftigt minskade resandet under pandemin och nu av kraftigt höjda energi- och drivmedelspriser.

Vilka trafikförändringar som kan bli aktuella är ännu oklart.

– Vi ska studera var det finns störst potential att få fler kollektivtrafikresenärer. Men det kommer definitivt att bli både vinnare och förlorare på förändringarna. En stor uppgift för mig är att beskriva konsekvenserna av olika förändringar så att politikerna kan fatta ett genomtänkt beslut, säger Patrik Söderqvist till P4 Kronoberg.

De första förslagen till förändringar kommer under året och ska genomföras nästa år.

Taggat som:

1 kommentar »

  1. Ska man vara krass, så lär det väl bli satsning på de tunga stråken och indragna smålinjer. Och inget fel med det, om målet är att satsa där det går att konkurrera med biltrafiken. Men sedan kommer det att bli missnöje, politikerna står inte för sina beslut, och så blir det bara stökigt och tappat förtroende från resenärerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)