Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Enbart el i Östersund

Idag finns tio elbussar i trafik i Östersund. Nästa sommar får de sällskap av ytterligare 25. Foto: Scania/Peggy Bergman.

Nästa sommar ska all stadsbusstrafik i Östersund köras på el. Då sätts ytterligare 25 elbussar i trafik i staden. Idag finns tio elbussar i staden. Samtidigt genomförs utbyggnaden av Östersundslänken, en högkvalitativ kollektivtrafiklänk genom Östersunds centrala delar.

Östersundslänken ska ge mer utrymme för kollektivtrafiken i gatumiljön, samtidigt som kapaciteten på busshållplatserna och standarden längs sträckan förbättras.

– Östersundslänken utgör en viktig pusselbit för att uppnå våra kommunala mål för en balanserad färdmedelsfördelning. Vi strävar efter att år 2023 ha 40 procent av transporterna inom Östersunds tätort utförda med bil, 20 procent med kollektivtrafik och 40 procent med aktiva transportsätt såsom cykel och gång, säger Tom Buurman, kollektivtrafiksamordnare i Östersunds kommun.

Men det blir elbussar inte bara i Östersund i framtiden utan även på vissa andra linjer i Jämtland. Från nästa år ska också linje 157 mellan Järpen och Duved trafikeras med en elbuss och från vintern 2024/2025 ska även alla skidbussar i Åre vara elektrifierade.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)