Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mer rött för Volvo i Finland

Det finska expressbussföretaget OnniBus fortsätter att satsa på Volvos dubbeldäckare. Foto: OnniBus.

I rykande snöstorm invigde i veckan det finska expressbussföretaget OnniBus sina första dubbeldäckare från Volvo. Samtidigt meddelade OnniBus att företaget har beställt ytterligare tio Volvo 9700 DD till sin trafik utöver de tio som nu är under leverans. OnniBus ingår i Finlands största bussföretag, Koiviston Auto.

Med de nya bussarna vill OnniBus även finna affärsresenärer med hjälp av bland annat extra benutrymme och bord som passar för en laptop. Passageraren på bilden är 187 cm lång. Foto: OnniBus.

Bussarna i den nya ordern ska levereras till sommaren nästa år.

Volvo 9700 DD byggs hos Carrus Delta i Lieto, Finmland. OnniBus konstaterar att bussföretaget med sina beställningar skapar 40 finska helårsarbeten där.

Med de nya dubbeldäckarna satsar Onnibus på att också få affärsresenärer som kunder. På övervåningen finns ett antal premiumplatser med extra benutrymme, eluttag (både 230 volt och usb) och rejäla, nedfällbara bord som rymmer en laptop. Till en början kommer nyheterna att i första hand finnas på linjen mellan Helsingfors och Tammerfors, men när fler bussar levereras kommer de att komma även på andra linjer.

Även på standardplatserna har Onnibus förbnättrat benutrymmet jämfört med sina äldre bussar och det finns usb-uttag. Naturligtvis finns också wifi för alla passagerare.

OnniBus startade trafiken den 1 januari 2012. 2014 köptes aktiemajoriteten i företaget av Stagecoachmagnaten Brian Souters investmentbolag. 2018 tog den finska bussjätten Koivison Auto över OnniBus. Därefter integrerade Koiviston Auto sitt eget expressbussnät med OnniBus under varumärket OnniBus Flex. 2021 köptes Koiviston Auto av investmentbolaget CapMan Infra (klicka här).

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)