Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

VR sverige får ny säkerhetsdirektör

Tom Markén blir ny säkerhetsdirektör vid VR Sverige. Foto: VR Sverige.

Till ny säkerhetsdirektör för buss- och tågoperatören VR Sverige har utsetts Tom Markén. Han kommer närmast från mobiloperatören Tre där han har arbetat som säkerhetschef. Tom Markén tillträder sin nya post den 15 april. Fram till dess är Bengt Ohlin tillförordnad säkerhetsdirektör. Tom Markén efterträder Kenny Bungss som haft motsvarande befattning sedan 2021.

Tom Markén är utbildad på Polishögskolan och hade en lång bakgrund med olika roller och befattningar inom polisen och Säpo när han 2018 började arbeta för mobiloperatören Tre.

– VR Sverige sätter, som en stor operatör inom svensk kollektivtrafik, alltid säkerhet och trygghet för resenärer och personal främst. Tom kommer med sin bakgrund och erfarenhet att ytterligare stärka vårt arbete inom detta område säger Tom Gibel, direktör People & Culture på VR Sverige AB.

– Jag har trivts väldigt bra på min nuvarande arbetsplats men det som fått mig att ta det här steget är dels att jag ville ha en ny utmaning, dels att VR, precis som Tre, är ett i grunden värderingsstyrt företag där hållbarhet och säkerhet står högt på agendan. Detta stämmer väl med mina egna värderingar, säger Tom Markén.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)