Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ändrat polisarbete och fler väktare efter bussangrepp

Polisen, Nobina och staden samordnar sina insatser efter den senaste tidens attacker mot bussar i Landskrona. Foto: Ulo Maasing.

Den senaste tidens problem med angrepp mot bussar i Landskrona möts nu av ett lokalt samarbete mellan polisen, bussoperatören Nobina och Landskrona stad. Bland annat ändrar polisen sitt arbete och fler väktare ska sättas in för att trygga busstrafiken.

– Angrepp mot kollektivtrafik, stenkastning mot räddningstjänst och grön laser mot bilar och enskilda är alla oacceptabla företeelser som med kraft måste bekämpas, säger Jörgen Petersson, polisen, Anders Eklund, Nobina, och Torkild Strandberg, Landskrona stad.

– Vi förstärker nu med extra väktare för att kunna upprätthålla en god arbetsmiljö och för trafiken, kundundersökningar visar att Landskrona normalt har mycket nöjda resenärer. säger Anders Eklund som är  trafikchef vid Nobina.

Staden sätter in extra väktare i  det aktuella området. Kommunens och bussbolagets resurser kommer att samordnas. Från polisens håll betonas att detta är inte bara är en fråga för landskronapolisen utan för hela polisområdet nordvästra Skåne.

Polisen satsar på ökad synlighet och närvaro i området. Landskrona stad styr även om fältverksamheten till området och förstärker där.

Löpande avstämningar med polisen, bussbolaget och staden kommer att göras dagligen den närmaste tiden, med en beredskap att ytterligare förstärka eller förändra insatserna om det skulle behövas.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)