Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Hälsolinje i Sörmland

Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Foto: Raphael Saulus/Creative Commons.

Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Foto: Raphael Saulus/Creative Commons.

En ny busslinje, vid namn Hälsolinjen, ska införas på sträckan Vingåker-Katrineholm-Flen-Malmköping-Eskilstuna. Patienter, personal och övriga medborgare ska kunna resa kollektivt ända fram till Kullbergska sjukhuset i Ktrineholm och Mälarsjukhuset i Eskilstuna.

Busslinjen kommer att ansluta Kullbergska sjukhuset och Mälarsjukhuset men även gå i ordinarie linjetrafik mellan respektive centralort. För resanden mellan Nyköping och Eskilstuna samt mellan Nyköping och Katrineholm kommer landstinget att beställa fler bussturer som ger tätare avgångar och som förstärker förbindelserna mellan sjukhusen.

Den nya Hälsolinjen kommer att börja rulla i viss omfattning redan från den 15 december 2013.

– Vi har lyssnat på sörmlänningarna som velat återinsätta en direktlinje mellan sjukhusorterna i länet. För oss är ett snabbt, enkelt och miljövänligt resande till våra sjukhus ett viktigt steg i arbetet med att göra Sörmland till Sveriges friskaste län 2025, säger Åsa Kullgren (S), ordförane i Landstingsstyrelsen i Sörmland.

Taggat som: , , ,

1 kommentar »

  1. Har hittat buss till Mälarsjukhuset från Flen 13.25-14.49 När går det bussar tillbaka till Flen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)