Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ovisst om busstrafik i Borås

VasttrafikloggaDet är inte bara i Dalarna som det råder oklarhet om busstrafiken från i sommar. Det gäller även Borås. I juni i fjol vann Nobina upphandlingen av stadsbusstrafiken i Borås som idag körs av kommunägda Borås Lokaltrafik, BL. BL överklagade upphandlingen och sedan ett halvår ligger nu överklagandet hos förvaltningsrätten som ännu inte har fattat något beslut i ärendet.

BL:s nuvarande avtal går ut den 15 augusti. Men nu har upphandlaren Västtrafik tröttnat på att vänta på domstolen och inlett förhandlingar med BL om att förlänga avtalet i avvaktan på att den juridiska tvisten är över, skriver Borås Tidning.

– Vi måste säkerställa att det finns busstrafik i Borås i augusti, det är vårt samhällsansvar, säger Attila Ungvari, avdelningschef buss på Västtrafik till tidningen.

Även om förvaltningsrätten skulle komma snart med sin dom kan den förlorande parten där begära prövningstillstånd i kammarrätten. Det skulle göra att processen drar ut ytterligare på tiden.

Share Dela

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. Kanske dags för Hr. Redaktören att skriva en dräpande ledare om hur illa upphandlande enheten sköter sig i Västra Götaland. Misslyckas med upphandlingen då den överklagas, tar inte 2 års höjd för att förvaltningsrätterna är överbelastade, inleder en då en direktupphandling med nuvarande entreprenören. Ser väl snarlikt ut som i Dalarna. Eller?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)