Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rekord efter rekord för Tyskland

Bayern med huvudstaden München är den främsta destinationen för utländska turister i Tyskland. Foto: Ulo Maasing.

Bayern med huvudstaden München är den främsta destinationen för utländska turister i Tyskland. Foto: Ulo Maasing.

Tyskland, som är det främsta destinationslandet för svensk bussturism, satte i fjol nytt rekord när det gäller turism från utlandet. Det var fjärde året i rad som turismen till Tyskland slog rekord. För första gången passerades i fjol gränsen 70 miljoner övernattningar från utlandet.

Enligt Tysklands statistiska centralbyrå, Statistisches Bundesamt, registrerades 71,6 miljoner utländska övernattningar på logianläggningar med tio eller fler bäddar 2013. Det är ett plus på fyra procent jämfört med föregående år.

För fjärde året i rad är Tyskland också den destination som lockar flest europeiska beskare, med undantag för Spanien. Tre fjärdedelar av den utländska turismen till Tyskland kommer från övriga Europa. Främst lockar Bayern, följt av Berlin och därefter Baden-Württemburg.

Stark tillväxt, omkring tio procent, visar turismen från Nord- och Sydamerika, men även Gulfstaterna och Kina visar en stark ökning.

– Trots svåra ekonomiska förutsättningar i Europa och världen har den inkommande turismen 2013 utvecklats starkt. Varumärket Tyskland har en ökad efterfrågan i hela världen och visar sig i bästa form, säger Petra Hedorfer, styrelseordförande i Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT).

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)