Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Scania störst i augusti

Scania toppar nyregistreringarna av tunga bussar under augusti. Foto: Scania.

Scania toppar nyregistreringarna av tunga bussar under augusti. Foto: Scania.

Scania toppar registreringsstatistiken för nya, tunga bussar under augusti. Månaden var också stark för Daimler Buses, där Mercedes-Benz och Setra ingår. Det framgår av Bil Swedens statistik över nyregistreringar.

Under augusti registrerades totalt 203 nya bussar (både lätta och tunga), 8,0% fler än under samma tid förra året, dĆ 188 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – augusti 845 bussar, 5,2% fler än förra året, då 803 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 155 under augusti, 42,2% fler än under samma tid förra året då 109 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari -augusti 661 tunga bussar, 6,6% fler än under motsvarande period förra året då 620  registrerades.

Här är registreringarna, märke för märke:

Scania 51
Volvo 29
Mercedes-Benz 21
Setra 20
Solaris 12
Irizar 6
Iveco 4
VDL 4
MAN 3
Hybricon 2
Temsa 2
Neoplan 1

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)