Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Viking firar hundraårig granne

Viking Lines Viking Grace som seglar mellan Stockholm och Åbo. Foto: Viking LIne.

Viking Lines Viking Grace som seglar mellan Stockholm och Åbo. Foto: Viking LIne.

Den 6 december 1917 förklarade sig Finland självständigt – och när vårt östra grannland i år firar sitt hundraårsjubileum deltar Viking Line genom att samla in medel för att skydda och bedriva forskning i Östersjön. Östersjötemat kommer att synas på många sätt i rederiets verksamhet under jubileumsåret. Jubileumsåret kulminerar i en donation på 50 000 euro till Helsingfors universitet.

– Havet och skärgårdsnaturen är viktiga för oss och våra kunder. Vi hoppas att vi med hjälp av Östersjötemat under jubileumsåret kan uppmuntra andra finländska aktörer, som verkar på Östersjön och i dess närhet, att i sin verksamhet ta hänsyn till havet och skyddet av det – tillsammans kan vi åstadkomma så mycket mer, säger Viking Lines verkställande direktör Jan Hanses.

Östersjötemat och miljöarbetet yttrar sig på många sätt i Viking Lines verksamhet under jubileumsåret för Finlands självständighet. Personalen utmanas till exempel att komma med idéer till 100 gärningar eller förbättringar för att skydda miljön. I april inleds en kampanj där miljötemat lyfts fram på ett synligt sätt både i bolagets marknadsföring och på båtarna.

På våren invigs Östersjöcentret i Helsingfors i samarbete med Allas Sea Pool. I centret planeras olika evenemang med Östersjötema. Tanken är att alla ska ha möjlighet att se hur fantastiskt Östersjön är och hur viktigt det är att hålla havet rent.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)