Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Viking firar hundraårig granne

Viking Lines Viking Grace som seglar mellan Stockholm och Åbo. Foto: Viking LIne.

Viking Lines Viking Grace som seglar mellan Stockholm och Åbo. Foto: Viking LIne.

Den 6 december 1917 förklarade sig Finland självständigt – och när vårt östra grannland i år firar sitt hundraårsjubileum deltar Viking Line genom att samla in medel för att skydda och bedriva forskning i Östersjön. Östersjötemat kommer att synas på många sätt i rederiets verksamhet under jubileumsåret. Jubileumsåret kulminerar i en donation på 50 000 euro till Helsingfors universitet.

– Havet och skärgårdsnaturen är viktiga för oss och våra kunder. Vi hoppas att vi med hjälp av Östersjötemat under jubileumsåret kan uppmuntra andra finländska aktörer, som verkar på Östersjön och i dess närhet, att i sin verksamhet ta hänsyn till havet och skyddet av det – tillsammans kan vi åstadkomma så mycket mer, säger Viking Lines verkställande direktör Jan Hanses.

Östersjötemat och miljöarbetet yttrar sig på många sätt i Viking Lines verksamhet under jubileumsåret för Finlands självständighet. Personalen utmanas till exempel att komma med idéer till 100 gärningar eller förbättringar för att skydda miljön. I april inleds en kampanj där miljötemat lyfts fram på ett synligt sätt både i bolagets marknadsföring och på båtarna.

På våren invigs Östersjöcentret i Helsingfors i samarbete med Allas Sea Pool. I centret planeras olika evenemang med Östersjötema. Tanken är att alla ska ha möjlighet att se hur fantastiskt Östersjön är och hur viktigt det är att hålla havet rent.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)