Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kortare turistbuss från Van Hool

Det första exemplaret av Van Hools EX11H går till belgiska Marcel Cars, Van Hoolkund sedan 1949. Foto: Van Hool.

Busstillverkaren Van Hool lanserar två nya, kortare versioner av sin turistbuss i EX-serien. Båda nykomlingarna är 10,7 meter långa, men skiljer sig åt i höjd. Med nya EX11 finns EX-serien i fyra grundutföranden, EX11, EX15, EX16 samt EX17, och i nio versioner. De senaste tillskotten till EX-serien kommer att visas för en bredare publik på den stora bussmässan Busworld i Belgien 18 – 23 oktober. I och med årets mässa flyttar Busworld från Kortrijk till Brussels Expo i Bryssel.

EX11Lär 3,5 meter hög, medan EX11H har en höjd av 3,8 meter. Båda modellerna kan ta upp till 47 passagerare, beroende på inredning. Bagageutrymmet är 4,14 respektive 7,20 kubikmeter. Som tillval kan EX11 utrustas med toalett.

EX-serien hade premiär på IAA-mässan i Hannover 2014 och fanns från början i fem versioner: tre längder och två höjder. I fjol kompletterades produktprogrammet med en lägre version med beteckningen L.

Nya EX11L har som standard DAF:s motor MX11 270 på 367 hästkrafter, men kan alternativt fås med DAF MX-11 300 på 408 hästkrafter. Köparen kan välja mellan manuell och automatisk växellåda.

EX11H har DF MX-11 som standardmotor och DAF MX-11 330

Taggat som:

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)