Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rekord för besöksnäringen i Stockholm

Stockholm lockar allt fler. Foto: Ulo Maasing.

Besöksnäringen i Stockholm noterade nya rekordsiffror i sommar, rapporterar stadens officiella turistorganisation Visit Stockholm. Jämfört med 2018 har antalet gästnätter ökat med 3,9 procent hittills i år och aldrig har så många gästnätter registrerats i Stockholms län under en enskild månad som i juli 2019 – nära 1,8 miljoner. Majoriteten av dessa var svenska besökare.

Stockholms läns tre största marknader när det gäller gästnätter fortsätter att vara Tyskland, USA och Storbritannien. Tyskland utökar sin dominans och har hittills i år ökat med över 16%. Bland de marknader som växer i snabbast takt ligger Baltikum, Centraleuropa och delar av Östeuropa.

Störst antal gästnätter står de svenska besökarna för, med två tredjedelar. I juli nådde dessa för första gången över 1 miljon gästnätter. Så många svenskar har inte övernattat i huvudstadslänet sedan juli 2015.

I juli hade flera museer, bland annat Vasamuseet och Livrustkammaren, fler besökare än någonsin och totalt ökade antalet museibesök i staden med 18 procent*. Även stadens hotell har haft en bra sommar med över 80-procentig beläggning.

– Besöksnäringen spelar en viktig roll för Stockholms utveckling, den genererar många viktiga arbetstillfällen och skapar nya mötesplatser, både för oss stockholmare och för våra besökare, säger Anna König Jerlmyr(M), finansborgarråd i Stockholms stad.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)