Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Alla anställda vid Din Turs huvudkontor sägs upp

Kollektivtraffikmnyndigheten i Västernorrland, Din Tur säger upp alla anställda på huvudkontoret.

Samtliga 24 anställda vid Kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrland, Din Tur, huvudkontor i Kramfors har idag informerats om att de kommer att sägas upp som en del i en stor omorganisation av verksamheten. Administrationen ska bantas kraftigt och istället ska organisationens inriktning vara mycket mer inriktad på trafik än idag. Cheferna ska bli färre.

Sammanlagt har Din Tur, som är huvudman för kollektivtrafiken i Västernorrland, ett 50-tal medarbetare.

På torsdagseftermiddagen informerades medarbetarna vid Din Tur i Kramfors om den planerade omorganisationen samt att de alla får söka tjänster i den nya organisationen.

Enligt förslaget till omorganisation ska antalet chefer bli färre: en verksamhetschef och en trafikchef. Enligt uppgifter till Västernorrlands Allehanda är de tjänsterna redan tillsatta.

– Verksamheten ska gå ifrån att vara tungt administrativ till ett större fokus på trafik i stället, säger till Sundsvalls Tidning Per Wahlberg (M), som är ordförande i förbundsdirektionen för kollektivtrafikmyndigheten.

– Det här är ett första steg och det kommer att finnas möjligheter för åsikter och synpunkter. Förslaget ska förhandlas och bearbetas fackligt, och det ska göras risk- och konsekvensanalyser. Det är inte förhandlat och klart, säger Charlotta Hellhoff, förbundsdirektör och som kommer att leda omorganisationen.

– Din Tur är en administrativt tung verksamhet som inte uppfyller medlemmarnas krav. Den nya verksamheten ska vara trafiktung med specialkompetens på bland annat trafikplanering och expertkompetens inom trafikområdet. Det här görs för att möta samtidens krav på upphandling, säger Per Wahlberg.

Charlotta Hellhoff jämför i Sundsvalls Tidning Din Tur med andra regioner.

– Om vi jämför med grannlänen har vi tre–fyra trafikplanerare, och de har 12–13. Vi behöver ha rätt kompetens för att serva våra medlemmar med trafikkunskap, säger hon.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)