Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Covid-19: Fler nerdragningar för Viking Line

Viking Line tar fler fartyg ur trafik på grund av coronakrisen. Foto: Viking Line.

Rederiet Viking Line ställer in trafiken på linjerna Kapellskär-Mariehamn och Stockholm-Mariehamn-Helsingfors till och med den 13 april 2020. Sedan tidigare har Viking Line även tagit nöjeskryssaren Viking Cinderella, som normalt kryssar dagligen mellan Stockholm och Mariehamn, ur trafik perioden 16 mars-16 april 2020.

Färjerederiet Vinking Line tar ytterligare tre fartyg ur trafik med anledning av att Finbland nu inför undantagstillstånd med stopp för all persontrafik till Finland som inte klassas som nödvändig.

De fartyg som berörs är Rosella som trafikerar linjen Kapellskär-Mariehamn, samt Mariella och Gabriella som går mellan Stockholm och Helsingfors. Rosella står still under perioden 17 mars till och med 13 april 2020. Mariella kör sin sista tur från Stockholm till Helsingfors den 17 mars och Gabriella sin sista tur från Stockholm till Helsingfors den 18 mars. Helsingforsfartygen är därefter också ur trafik till och med den 13 april 2020.

– För att trygga försörjningsberedskapen mellan Sverige och Finland bibehåller vi trafiken på linjen Stockholm–Åland– Åbo. Likaså har vi kvar en tur till Tallinn från Helsingfors sex dagar i veckan. Läget är ytterst exceptionellt och jag vill passa på att tacka alla våra kunder, samarbetspartners och i synnerhet vår egen personal för den förståelse de visat i denna svåra situation, säger Jan Hanses, vd för Viking Line.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)