Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Sverige fortsatt svartlistat i Finland

Finland behåller Sverige på svarta listan. Foto: Harri Ahola/Wikimedia commons.

Sverige är fortsatt svartlistat när det gäller resor till Finland. Det beslutade den finska regeringen på torsdagen. Samtidigt skärpte Finland restriktionerna för resor mellan Finland och Belgien, Nederländerna samt Andorra på grund av det ökade antalet covid-19-fall i dessa länder. Danmark satte på torsdagen upp hela Spanien på listan över länder dit alla icke nödvändiga resor avrådes.

Den finska regeringen ser över reserestriktionerna med ungefär två veckors mellanrum.

Vid nästa sammanträde kommer regeringen att behandla restriktionerna för Sverige, rapporterar Hufvudstadsbladet.

Enligt tidningen kommer flyg-, båt- och landsvägstrafiken från Sverige att behandlas skilt från varandra. Om pandemiläget bedöms medge det kan gränskontrollerna mellan Finland och Sverige komma att avskaffas, helt eller delvis.

Danmark avråder nu från alla icke nödvändiga resor till Spanien, ett beslut som har väckt starka reaktioner från resebranschen i Danmark. Branschen pekar på att det svåra smittläget endast gäller vissa delar av nordöstra Spanien, medan läget på exempelvis Kanarieöarna och Mallorca är betydligt gynnsammare.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)