Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Starkare koppling mellan kollektivtrafik och cykel

Johan Örjes (C), ordförande i Region Uppsalas trafik- och samhällsutvecklingsnämndens.

Kopplingen mellan cykel och kollektivtrafik ska förstärkas, så att det blir lättare att ta sig hela resan från dörr till dörr. Det är en av nyheterna i det regionala trafikförsörjnings-programmet för Uppsala län, som antogs av regionfullmäktige i Region Uppsala på onsdagen.

Det nya trafikförsörjningsprogrammet sträcker sig fram till 2030 och innehåller ett helt nytt avsnitt som beskriver ”Hela resan-perspektivet”.

Där ingår faktorer som biljettsystem och information, hållplatser och fordonens utformning, service och utbud i anslutning till kollektivtrafiken och möjligheten till kombinationsresor, där cykeln sägs ha en nyckelroll. Satsningar på cykelvägar och pendlarparkeringar vid kollektivtrafikens knutpunkter lyfts också fram som viktiga för att öka det hållbara resandet.

– Grundfilosofin i det nya programmet är att det ska vara enkelt och attraktivt att resa, både i tätorter och på landsbygden. Det ska genomsyra hela planeringen av kollektivtrafiken. Det gör att fler kan välja cykel och kollektivtrafik istället för bilen, säger Johan Örjes (C), ordförande för trafik- och samhällsutvecklingsnämnden i Region Uppsala.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)