Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

VD-skifte hos Solaris Sverige

Klaus Hansen drar sig efter sju år tillbaka från vd-posten hos Solaris Sverige AB. Foto: Ulo Maasing.

Busstillverkaren Solaris´ svenska dotterbolag skiftar vd. Klaus Hansen, vd för Solaris Sverige sedan sju år lämnade i månadsskiftet vd-posten i företaget. Han framhåller att beslutet fattades för lång tid sedan och i samförstånd mellan honom och Solaris. ”Det är helt odramatiskt”, säger Klaus Hansen till bussmagasinet.se.

– Jag har efter 43 år i bussbranschen beslutat att stiga av som vd för Solaris Sverige AB. Från att ha etablerat ett familjeägt bussföretag på Falster i Danmark, till att under de senaste 24 åren haft ledande ställningar hos bl a MAN, Iveco, Mercedes och Solaris känner jag att det är tid att trycka lite på bromsen och vara mer tillsammans med familjen, vännerna och inte minst mina fyra härliga barnbarn, säger Klaus Hansen.

– Jag är glad för att mitt kanske sista jobb avslutas fint. En vändning har genomförts och Solaris Sverige AB står idag starkare efter sju år med oavbruten tillväxt. Jag är stolt över utvecklingen och de goda ekonomiska resultat som har uppnåtts tillsammans med alla de fantastiska personer jag alltid haft omkring mig.

Klaus Hansen uppger att han nu ska ägna tid åt att vårda sin gamla pojkdröm, en underhållskrävande klassisk engelsk sportbil från hans eget födelseår, 1957.

– Men jag räknar också med att bidra med kunskaper och insikt i projekt där jag menar att jag själv, eller nätverket, kan göra skillnad och där jag har användning för mina kunskaper. I synnerhet den gröna omställningen inom transportområdet har varit ett kärnområde för mig under de senaste 20 åren, och det arbetet är svårt att släppa.

Vem som efterträder Klaus Hansen är ännu inte känt.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)