Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Storsatsning på bränslecellsbussar

En bränslecellsbuss från Hyundai. Bild: Hyundai.

Sydkorea förbereder nu en storsatsning på vätgasdrivna bränslecellsbussar. Fram till 2025 ska totalt 624 sådana bussar sättas i trafik i de båda hamnstäderna Busan och Ulsan samt i provinsen södra Gyeongsang. Där ska de ersätta bussar med förbränningsmotor.

Ordern är den största hittills i världen när det gäller bränslecellsbussar.

Det är det sydkoreanska miljödepartementet som har tecknat avtal med städerna och provinsen om att stödja satsningen med 300 million won (cirka två miljoner kronor) per buss. I projektet medverkar också den sydkoreanska fordonstillverkaren Hyundai.

I satsningen på bränslecellsbussar ingår också ett test med en bränslecellsdriven långfärdsbuss där miljödepartementet och Hyundai ska samla data kring buller, vibrationer, ekonomi och prestanda från en sådan buss.

Idag finns i Sydkorea 112 bränslecellsmackar och i år tillkommer ytterligare 38.

En bränslecellsbuss från Hyundai testas för närvarande i München.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)