Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler elbussar från Ebusco till Örebro

Ebusco har fått ytterligare en beställning på elbussar till Svealandstrafiken i Örebro.

Den holländska elbusstillverkaren Ebusco har fått ytterligare en beställning från Sverige. Ordern avser tretton 18-meters stadsbussar till Svealandstrafiken för trafik i Örebro. Leverans ska ske under andra halvåret nästa år. Ordern är den andra som Ebusco får från Svealandstrafiken och innehåller också en option på ytterligare fem 18-meters ledbussar för leverans senast i slutet av 2025.

Bussarna är av samma modell som de som tidigare upphandlats till BRT-trafiken i Örebro.

– Hållbarhet ligger oss varmt om hjärtat och är en naturlig del av vår affär. Med våra värderingar som grund tar vi ett aktivt ansvar för våra kunder, medarbetare, aktieägare, leverantörer, partners och det samhälle där vi verkar, kommenterar Martina Lindblom Alanko, hållbarhets- och upphandlingschef vid Svealandstrafiken.

– Bussarna har samma tekniska specifikation som de arton meters ledbussar vi tidigare beställt till BRT-linjen i Örebro. Däremot kommer dessa 13 bussar att färgsättas med den blå vågen. Att det blir fler elbussar från samma leverantör underlättar verkstadsarbetet och reservdelshanteringen, säger Geert Schaap, chef för Teknik och innovation.

Bussarna har lägre vikt än bussar med förbränningsmotor vilket bidrar till en minskad energiförbrukning. Detta tillsammans med en längre livslängd ger en relativt låg livscykelkostnad.

Tidigare i år beställde Svealandstrafiken 23 18-meters ledbussar från Ebusco. Med den nya ordern uppgår antalet bussar som företaget har beställt från Ebusco till 36.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)