Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Scania emitterar gröna obligationer för miljarder

En Scania elbuss i Östersund. Foto: Scania.

Buss- och lastbilstillverkaren Scania har emitterat ett grönt obligationslån på tre miljarder kronor. Pengarna ska användas till ytterligare investeringar i batterielektriska fordon.

Det kapital Scania får in genom de gröna obligationerna ska kanaliseras till projekt som har en stor betydelse för att minska utsläppen av koldioxid och för att finansiera Scanias forsknings- och utvecklingsarbete när det gäller batterielektriska fordon.

Scania uppger att omkring 20 nordiska banker, försäkringsbolag och förvaltare av pensionsfonder har tecknat sig för emissionen som är Scanias andra gröna obligationslån. Det första tog företaget 2020.

Gröna obligationer är obligationslån där pengarna ska användas för gröna ändamål, till exempel för att finansiera lån till projekt inom förnybar energi eller eldrivna fordon. De gröna obligationerna sammanför investerare som vill investera i projekt som motverkar klimatförändringen och företag eller konsumenter som behöver lån för gröna satsningar eller produkter.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)