Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tre skadade vid brand i svensk turistbuss

Tre personer skadades vid en brand i en svensk turistbuss i Tyskland på torsdagskvällen. Arkivbild: Ulo Maasing.

Tre äldre personer skadades, varav en allvarligt, vid en brand i en svensk turistbuss i Tyskland på torsdagskvällen. Branden bröt ut när bussen färdades på motorvägen A19 från Rostock mot Berlin. Bussen tillhör ett bussföretag i Västra Götaland.

Det var passagerare på bussen som upptäckte att det skedde en rökutveckling på bussens toalett. Bussföraren stannade genast bussen på vägrenen. En efterföljande svensk turistbuss stannade också och hjälpte till vid branden.

Vid branden fick enligt polisen i Rostock en 73-årig svensk som befann sig på toaletten allvarliga skador och fördes med ambulans till sjukhus i Berlin. Förutom 73-åringen ådrog sig två andra passagerare, 76 respektive 63 år gamla lindriga skador.

Sedan de första insatserna gjorts fortsatte de båda bussarna till en rastplats i Leizen där passagerarna på den buss där branden inträffade togs om hand. Därefter fick passagerarna övernatta i en närbelägen semesteranläggning.

Bussen beslagtogs av polisen för kriminalteknisk undersökning . Polisen utreder om branden orsakats genom vårdslöshet.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)