Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mikael Wågberg ny vd för Keolis Sverige

Mikael Wågberg har utsetts till ny vd för Keolis Sverige. Foto: Keolis Sverige.

Koncernledningen för Keolis har utsett Mikael Wågberg till vd för Keolis Sverige. Han har sedan i höstas varit tillförordnad vd för företaget och ingår sedan 2019 i Keolis Sveriges ledningsgrupp. Mikael Wågberg tar över efter Jan Kilström som i september 2023 tillträdde posten som CEO Continental Europe i Keolis koncernledning. Han tillträder posten omgående.

Mikael Wågberg har många års erfarenhet av bolagsstyrning, juridik och ledningsgruppsarbete med fokus på strategi och kraftfulla åtgärdsprogram för en effektiv verksamhet. Han kommer senast från posen som kommersiell irektör vid Keolis Sverige där han har haft ansvar för anbud, contract management, juridik, compliance, inköp och säkerhet. Innan dess ingick Mikael Wågberg i Green Cargos koncernledning.

Under hösten har Mikael Wågberg tillsammans med Keolis ledningsgrupp lagt bolagets svenska plan för 2024.

– Keolis har en stark ställning på den svenska kollektivtrafikmarknaden, något som innebär ett stort ansvar för såväl bolagets som branschens utveckling. Jag ser med tillförsikt fram mot att än mer och i nära dialog med våra huvudmän utveckla Keolis och branschen för en robust, trygg och pålitlig kollektivtrafik, säger Mikael Wågberg.

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. Bästa chef

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)