Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Arriva Danmark har gått ur tiden och återuppstått

GoCollective är Danmarks största privata buss- och tågföretag. Foto: GoCollective.

Ett av Danmarks största kollektivtrafikföretag och landets största privata buss- och tågföretag har gått ur tiden och genast återuppstått. Sedan tisdagen finns inte Arriva Danmark utan blev officiellt GoCollective. Skiftet är ett resultat av att kapitalfonden Mutares i maj förra året köpte företaget.

Nu möts resenärerna av nya logotyper på bussar och tåg, biljettautomater, uniformer med mera. Företaget har också ny profil på sociala medier och en ny hemsida.

GoCollectives föregångare har bedrivit busstrafik i Danmark sedan Arriva köpte bussföfretaget Unibus 1997. Idag har företaget en bussflotta på cirka 450 bussar och sysselsätter omkring 1 200 bussförare.

GoCollective har också genom att ställa ut ett övertecknat obligationslån säkrat 44 miljoner euro, 512 miljoner kronor, i färskt investeringskapital.

GoCollective kör stadsbussar i en rad danska städer, bland andra Esbjerg, Roskilde, Ålborg och Storköpenhamn. Företaget har också regionbusstrafik på Nordjylland, Östjylland, Fyn, Västsjälland och Lolland/Falster.

Företaget kör också tågtrafik samt hamnbussarna i Köpenhamn.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)