Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Normalisering för Daimler

Daimler Buses ökade sin försäljning under första kvartalet. Foto: Daimler Truck.

Bussförsäljningen ökade något men den totala försäljningen av lastbilar och bussar minskade under första kvartalet. Det rapporterar buss- och lastbilstillverkaren Daimler Truck. ”En normalisering av marknaden efter pandemin och åren efter”, säger fordonsjätten.

Totalt sålde Daimler Truck under årets första kvartal 108 911 bussar och lastbilar. Det är en minskning från 125 172 fordon samma tid förra året. Daimler Buses, där Setra och Mercedes-Benz bussar ingår, ökade sin försäljning med en procent till 5604 sålda bussar mot 5 570 under det första kvartalet förra året.

– Daimler Buses fortsätter sin positiva utveckling, konstaterar Daimler Trucks vd Martin Daum.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)