Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Statligt klimatstöd kan gynna elbussar

Miljömnister Åsa Romson(MP). Foto:  Pohl/Regeringskansliet.

Miljömnister Åsa Romson(MP). Foto: Pohl/Regeringskansliet.

Regeringen har beslutat att stödja lokala klimatinvesteringar med närmare två miljarder kronor under mandatperioden. Mijöminister Åsa Romson(MP) pekar på utbyggnaden av laddinfrastruktur för elbussar och elbilar som ett av de områden som stödet kan användas till.

Stöd kan också utgå till byte av trafikslag, men även till åtgärder inom andra klimatsatsningar inom exempelvis transporter, livsmedel, stadsbyggnad, bostäder och energi.

Totalt handlar det om ett investeringsstöd på 125 miljoner kronor för i år och 600 miljoner om året under tiden 2016 – 2018.

Stödet ska gå till åtgärder som bedöms bidra till de största varaktiga minskningarna av utsläppen av växthusgaser. Kommuner, landsting, företag, organisationer och stiftelser kan ansöka om stödet hos länsstyrelsen.

Länsstyrelsen ska främja samarbetet mellan olika aktörer för att stimulera effektiva projekt i länet och yttra sig om ansökningarna. Naturvårdsverket har det huvudsakliga ansvaret för prövning av ansökningarna och för framtida uppföljning av klimatsatsningarna.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)