Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Minskad försäljning för största busstillverkaren

Daimler Buses, där Mercedes-Benz och Setra bussar ingår, minskade sin försäljning under årets andra kvartal. Foto: Daimler Buses.

Daimler Buses, där Mercedes-Benz och Setra bussar ingår, minskade sin försäljning under årets andra kvartal. Foto: Daimler Buses.

Västvärldens största busstillverkare, Daimler Buses (bl a Setra och Mercedes-Benz bussar) minskade sin försäljning av bussar och busschassier under det andra kvartalet i år, jämfört med samma period i fjol. Det framgår av Daimlers delårsrapport. Försäljningen uppgick till 7000 enheter i år mot 7300 enheter i fjol.

Nergången beror i hög grad på en svag försäljningsutveckling i Latinamerika. Denna balanserades delvis av en ökad efterfrågan på kompletta bussar i västra Europa där Daimler sålde 2000 bussar under det andra kvartyalet, jämfört med 1800 samma period förra året. I Latinamerika minskade försäljningen från 3300 enheter under fjolårets andra kvartal till 3000 i år.

Genom att försäljningen av kompletta bussar har ökat blev Daimler Buses omsättning under perioden större än i fjol och växte till 1,1 miljarder euro (10,5 miljarder SEK), jämfört med en miljard euro under fjolårets andra kvartal.

Rörelseresultatet blev 88 miljoner euro mot 57 miljoner euro förra året.

Ledningen för Daimler Buses räknar med att man totalt kommer att sälja något färre bussar och busschassier under 2016 än under förra året, förutsatt att prognosen om en stark försäljningsökning i västra Europa håller. I Latinamerika väntar man sig en fortsatt nergång under återstoden av året.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)