Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bättre busstrafik valdes av fler

Linje 502 är en av de populäraste busslinjerna i västra Örebro län. Foto: Fanny Oskarsson.

Linje 502 är en av de populäraste busslinjerna i västra Örebro län. Foto: Fanny Oskarsson.

Under det senaste året har antalet bussresor i de södra och västra delarna av Örebro län ökat med mer än tio procent. Detta sedan Länstrafiken har ökat turtätheten, kortat restiderna och etablerat nya busslinjer.

–  Vi har bland annat gett arbetspendlare som reser mellan Örebro och Karlskoga, och mellan Örebro och Askersund fler och bättre resalternativ. Vi har dessutom försett expressbussarna på de här sträckorna med wifi så att det är möjligt att arbeta under restiden, säger Thony Lundberg, enhetschef på trafik och marknad, Länstrafiken Örebro.

Under hösten och vintern 2016 gjordes 11 procent fler bussresor i den västra länsdelen än motsvarande period året innan. I södra länsdelen var ökningen 13 procent.

Den mest populära busslinjen i söder och väster är linje 500 mellan Karlskoga och Örebro, där det från och med mitten av augusti till sista december 2016 registrerades cirka 170 000 resor. Även linje 502 mellan Karlskoga och Degerfors är populär liksom 704:an mellan Askersund och Kumla. Med den förstnämnda gjordes cirka 140 000 resor under mätperioden, och med den sistnämnda blev det cirka 110 000 resor.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)