Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bergkvarabuss redovisar plan för att fixa brister

Den revision av Bergkvarabuss som Skånetrafiken gjorde under våren har nu resulterat i en handlingsplan från Bergkvrabuss för att åtgärda konstaterade brister. Foto: Ulo Maasing.

Den revision av Bergkvarabuss som Skånetrafiken gjorde under våren har nu resulterat i en handlingsplan från Bergkvrabuss för att åtgärda konstaterade brister. Foto: Ulo Maasing.

Bergkvarabuss, som är en av Skånetrafikens största entreprenörer i busstrafiken, har nu presenterat en åtgärdsplan för att åtgärda brister i sin verksamhet i Skåne. Mer än hälften av de brister som en revision visade på har redan åtgärdats, resten kommer att åtgärdas efterhand under året.

Bakgrunden är uppmärksammade medieuppgifter under våren om brister i Bergkvarabuss´ verksamhet i Skåne. Dessa ledde till att Region Skåne beslutade om en revision av avtalet mellan Skånetrafiken och Bergkvarabuss för områdena fordonssäkerhet, arbetsvillkor och ledningssystem.

Revisionen redovisade brister inom miljö, arbetsmiljö och arbetsrätt och resulterade i 13 avvikelser. Region Skåne begärde då att Bergkvarabuss inom 30 dagar skulle presentera en handlingsplan på hur åtgärder skulle vidtas för att komma till rätta med bristerna. Nu har handlingsplanen redovisats.

Syftet med revisionen var att säkerställa att gällande lagar, regler och utfästelser i avtal med Skånetrafiken uppfylldes.

– Vi har fått en väl genomarbetad handlingsplan som detaljerat beskriver hur och när Bergkvarabuss kommer att vidta åtgärder på avvikelserna i revisionen, säger Jan-Åke Bergmark, affärsområdeschef buss vid Skånetrafiken.

– Vi är mycket angelägna om att de leverantörer vi har avtal med håller avtalet i alla delar, även när det gäller miljö, arbetsmiljö och arbetsrätt. Därför ser vi allvarligt på resultatet i revisionen. Jag har förtroende för att handlingsplanen kommer att genomföras och följas upp så som den har presenterats, säger Jan-Åke Bergmark.

Nio av de avvikeser som revisionen fann rör miljö, två avvikelser rör arbetsmiljö och två inom arbetsrätt. I samband med redovisningen var sju av de 13 avvikelserna redan åtgärdade. Samtliga avvikelser kommer att beräknas vara slutförda hösten 2017.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)