Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kraftig nergång för finska resmässan Matka

Antalet besökare på resmässan Matka minskade kraftigt i år. Foto: Verna Kovanen.

Antalet besökare på den finska resmässan, Matka (=Resa) i Helsingfors minskade kraftigt i år. Trots det är mässan alltjämt den största resmässan i Norden. När mässan stängde på söndagen hade 63 600 besökare räknats in på Matka och husvagnsmässan Caravan som hålls parallellt i den angränsande hallen i Helsingfors mässcentrum. 11 300 av besökarna valde Caravanmässan.

I fjol hade Matka och Caravan närmare 72 000 besökare. 950 utställare från 83 länder deltog i år.

Ökade gjorde däremot Matka Workshop Day på onsdagen, alltså dagen innan själva mässan öppnade. Dagen är en renodlad workshop som enligt arrangörerna är det största affärsevenemanget i resebranschen i Norden. 300 köpare från hela världen mötte under workshopen 206 leverantörer.

Nästa år hålls Matka den 17 – 20 januari och Matka Workshop Day den 16 januari.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)