Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Länstrafiken Örebro förnyar sig på nätet

Länstrafiken Örebro har lanserat en ny webbplats.

Länstrafiken Örebro lanserade på tisdagen en ny webbplats, om än på samma webbadress som tidigare. Den nya webbplatsen är anpassad för mobila enheter. Utöver en uppdaterad reseplanerare finns nu också en biljettguide, en linjesida för varje linje och en hållplatssida för varje hållplats. Mycket av informationen är också översatt till engelska.

Den nya webbplatsen är i första hand byggd för mobila enheter, men är responsiv, vilket innebär att den anpassar sig utifrån skärmens storlek. Webbplatsen har fått en ny design och en ny informationsstruktur.

– Idag använder ungefär 66 procent av våra besökare webbplatsen via mobila enheter som mobiltelefoner och surfplattor. Vi ser också att den siffran ökar, medan antalet som surfar på webbplatsen via en dator minskar. Därför har vi valt att fokusera framförallt design och funktion mot mobila enheter, säger Sandra Lee, sektionschef marknad, trafik & samhällsplanering vid Länstrafiken.

Reseplaneraren har fått ett nytt utseende. Utöver det finns det flera nya funktioner som inte funnits tidigare:

Biljettguide – En guide för den som är osäker på vilken biljett som passar.
Linjesida – Varje linje har en egen linjesida med en karta över linjesträckningen, samlad trafikinformation och en lista på hållplatserna.
Hållplatssida – Varje hållplats har en egen hållplatssida med karta, bilder på hållplatsen, trafikinformation och nästkommande avgångstider.
Boka Gruppresa – En egen reseplanerare för de skolverksamheter som ska boka en Gruppresa.
En utökad sökfunktion, ett integrerat kundforum och majoriteten av informationen översatt till engelska, är ytterligare nyheter på webben.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)